Ciorba lipoveneasca de peste

de Sylvia in Ciorbe, 26 Aug 2010 | 17664 vizualizari

 

Mi-a ramas in minte aceasta ciorba de cand am vazut-o pe www.bucataras.ro postata de Vero, o specialista in retetele cu peste proaspat. Aici puteti vedea reteta ei : http://www.bucataras.ro/retete/10174/ciorba-de-peste-lipoveneasca.html Vero multumesc de reteta a iesit excelenta, aromata si total diferita de borsul de peste pe care stiam eu sa il fac, astept sa repet reteta cu mai mult peste si cu peste romanesc

 

INGREDIENTE

  • Eu am facut la scara redusa asa ca am pus :
  • un pastrav mare,
  • o jumatate de ceapa,
  • o jumatate de ardei mare rosu,
  • o rosie decojita taiata cubulete,
  • 2 cartofi,
  • o lingura ulei de masline,
  • putin otet, 
  • leustean ( in otet ca nu aveam proaspat ) ,
  • sare,
  • putin piper,
  • ardei iute
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba lipoveneasca de peste:

Preparare : spalam legumele si pestel si taiem pestele in bucati mari iar legumele cubulete mici . Vero pusese 2 kg de peste ….va dati seama ce cantitate si bunatate de ciorba a iesit. Eu pentru ca am pus peste putin am redus mult si cantitatea de apa, in jur de un litru. Am pus legumele la fiert cu putina sare, piper si uleiul de masline. Cand au fost fierte pe jumatate am adaugat pestele si rosiile.

  Lasam exact 10 minute de cand clocoteste pestele, dregem la sfarsit cu putin otet  care albeste ciorba si ii da un gust foarte bun si mai dregem cu sare daca trebuie. Inchidem focul si dupa ce se racoreste putin ciorba adaugam  leusteanul, eu patrunjelul l-am pus direct in farfurie. Se serveste calda cu ardei iute, pestele zicea Vero se poate scoate si servi separat cu mujdei, eu l-am lasat in ciorba ca ma tenta cum arata   . A iesit o bunatate de ciorba aromata si lejera, o sa o repet cu siguranta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba lipoveneasca de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Adinacarla 1

27.08.2010, 09:35

Am sa incerc si eu...sotul e mare amator de ciorba de peste

Sylvia 1

27.08.2010, 16:20

Multumesc de laude

Sylvia 1

27.08.2010, 16:20

Teo excelenta sugestie o sa testez ce zici tu cu mamaliga

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu zucchini si rosii